Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Πάνω από 400 εκατομμύρια άτομα υποφέρουν από πείνα στην Νότια Ασία


Υποφέρουν από πείνα στην Νότια Ασία κυρίως εξαιτίας της παγκόσμια οικονομικής κρίσης και των αυξήσεων στις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η Unicef.

Η διεθνής οργάνωση δημοσιοποίησε μία έκθεση με τίτλο "Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις γυναίκες και στα παιδιά στη Νότια Ασία".

Η περιοχή που αποτελείται από οκτώ χώρες (Ινδία, Νεπάλ, Σρι Λάνκα, Μπαγκλαντές, Μαλδίβες, Μπουτάν, Πακιστάν και Αφγανιστάν) και όπου διαβιούν περίπου 1,6 δισεκατομμύριο άνθρωποι.



Οπως σημειώνεται στην έκθεση, σε διάστημα δύο ετών, ο αριθμός αυτών που υποφέρουν από πείνα στην Νότια Ασία αυξήθηκε κατά περίπου εκατό εκατομμύρια, έφθασε στα 300 εκατομμύρια πριν από το ξέσπασμα της κρίσης και εκτιμάται σήμερα στα περίπου 400 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με την Unicef, o "παράγοντας των τριών F" στα αγγλικά, τρόφιμα (Food), καύσιμα(Fuel) και οικονομική κρίση (Financial crisis), ευθύνεται κυρίως για την εξέλιξη αυτή.

Τα Ηνωμένα Εθνη υπενθυμίζουν ότι περίπου 1,18 δισεκατομμύριο άτομα στη Νότια Ασία ζούν με περίπου δύο δολάρια την ημέρα.